RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortinget vedtar strengere regler for skatteparadis

Sist oppdatert:
Regjeringspartiene har gjort helomvending og går sammen med resten Stortinget inn for utvidet rapporteringsplikt for norske selskaper i utlandet, såkalt land-for-land-rapportering.

Mandag stemte Stortinget over Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiets De Grønnes forslag om å styrke regelverket, men fikk verken støtte fra Høyre og Frp eller Venstre og KrF. Så gjorde regjerings- og støttepartiene helomvending, og torsdag ble alle partiene på Stortinget enige om å skjerpe arbeidet med finansiell åpenhet.

Partiene er enige om at forskriften om land-for-land-rapportering (LLR) nå også skal inneholde informasjon om datterselskaper og støttefunksjoner i tredjeland. Det innebærer blant annet at norske selskaper som har slike underdivisjoner i såkalte skatteparadiser, nå må rapportere for eksempel hvor mye de har betalt i skatter og avgifter til hvert enkelt land.

Forslaget til vedtak fremmes av finanskomiteens leder, Hans Olav Syversen (KrF), i fredagens debatt om Revidert Nasjonalbudsjett. Stortinget er også enige om å be regjeringen vurdere hvordan det kan etableres et tilsyn med rapporteringspliktige etter LLR-regelverket. Dette vil styrke Stortingets mål om å synliggjøre uønsket skattetilpasning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere