*Nettavisen* Nyheter.

Stortingskandidater fortsatt på pinebenken

Foto: Fredrik Varfjell (NTB Scanpix)

Flere unge stortingskandidater lurte tirsdag ettermiddag fortsatt på om de var valgt inn i nasjonalforsamlingen tirsdag ettermiddag.

Mens fintellingen av stemmene pågikk, opplevde enkelte kandidater at de vippet inn og ut av Stortinget gjennom dagen.

Snorre Valen fra SV så ut til å ha sikret seg et mandat tirsdag ettermiddag, ifølge NRK.

– Jeg har vært innstilt på at jeg ikke kommer inn. Men det kjennes bra å være inne, og nå ser det etter hvert ut til at det blir slik, sa Valen.

Høyre-kandidaten Erik Skutle (23) fra Hordaland følte seg seierssikker nok til at han natt til tirsdag tvitret «Den følelsen: Stortingsrepresentant».

Tirsdag formiddag hadde imidlertid situasjonen snudd, skriver Bergens Tidende. Skutles utjevningsmandat så en stund ut til å gå til Ap-kandidaten Eigil Knutsen (24).

– Det er en berg-og-dalbane, dette. I morges gikk jeg inn på Finn.no for å lete etter jobber, siden det så ut som om det ikke ble stortingsplass. Så kommer denne beskjeden, sa han.

Noen timer senere så det likevel ut til å gå Skutles vei. Utregningen av utjevningsmandatene er komplisert, og det så ut til å være fintellingen i Østfold som ville avgjøre skjebnen til de to unge kandidatene i Hordaland.

Også på Sørlandet er det spenning helt fram til målstreken, melder Fædrelandsvennen. Kvinesdal-ordfører Odd Omland (Ap) var inne på Stortinget gjennom et utjevningsmandat gjennom valgnatta. Da resultatet ble oppdatert like før klokka 10.30, var plassen hans overtatt av Grimstad-ordfører Hans Antonsen (V). Tre timer senere var plassen igjen Omlands. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag