RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre: - Uaktuelt å gå i regjering med Rødt eller MDG


REGJERINGSSAMABREID: Jonas Gahr Støre utelukker regjeringssamarbeid med Rødt eller MDG.
REGJERINGSSAMABREID: Jonas Gahr Støre utelukker regjeringssamarbeid med Rødt eller MDG. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Utelukker regjeringssamarbeid med to partier.

- Det er uaktuelt for Arbeiderpartiet å gå i regjering med Rødt eller Miljøpartiet De Grønne (MDG). Det er av respekt for forskjellene i politikken og for deres og våre velgere, sier Støre til VG.

Støre er på valgkampturné på Vestlandet, og har tilbragt dagen i Stavanger.

Dette er første gang Støre er tydelig på hvilke partier han ønsker å samarbeide med. På direkte spørsmål om hvilke partier Støre ser for seg å sitte i regjering med, svarer han dette:

– Jeg vil finne det naturlig å ha samtaler med Senterpartiet, SV, Kristelig Folkeparti og Venstre for å avklare deres syn på saker og eventuelt regjeringssamarbeid, sier Støre.

Støre understreker videre at Arbeiderpartiet går til valg på å bytte ut dagens regjering, og at de er åpen for både flertall- og mindretallsregjering. Spesielt trekker han frem Senterpartiet som en foretrukken samarbeidspartner, og sier de har gode erfaringer med et tidligere samarbeid med Sp.

I Ipsos-målingen for juni var Ap-lederen statministerfavoritt foran Erna Solberg, men kun med noen få prosentpoeng.

Har du sett denne populære videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere