RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Oslo 20150408. Ap-leder Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg under den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag.
Oslo 20150408. Ap-leder Jonas Gahr Støre og statsminister Erna Solberg under den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Støre: – Regjeringen sender uklare signaler om asylpolitikken

Sist oppdatert:
Regjeringens asylbarn-avtale sender uklare signaler siden den på samme tid myker opp og strammer inn, sier Jonas Gahr Støre.

Arbeiderpartiet støtter hovedinnholdet i avtalen som regjeringen og støttepartiene kom fram til onsdag. Men det er uheldig at regjeringen sender signaler i to ulike retninger, mener Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre.

– Måten vi kommuniserer på om asylpolitikken, legges merke til i verden. Jeg husker selv da jeg var utenriksminister at når det var uklarhet, så fikk det betydning for hvordan folk så på det å reise til Norge, sa Støre i NRKs Dagsnytt 18 torsdag.

Les også:Solberg håper å legge asylbarnstriden bak seg

Selv om han mener regjeringen opptrer uklart, gir han uttrykk for at Arbeiderpartiet er enige i mye, både av oppmykingen og innstrammingen. At asylbarn som ble sendt ut av landet i fjor høst, får prøve sakene sine på ny, støtter han.

– Jeg mener at det var det riktig å rydde opp i. De hadde jo lagt til grunn at det skulle føres en annen politikk enn det som ble ført, sa Støre.

Statsminister Erna Solberg (H) påpekte at Arbeiderpartiet vingler når partiet før påske mente at det ikke ville være riktig å hente de utsendte asylbarna tilbake, mens de nå er fornøyde med det.

Les også: - Asylsaken har svekket samarbeidet

– Det viser at Arbeiderpartiet ikke har noen politikk på dette området som er selvstendig annet enn å følge med på det de opplever som svingninger og debattene i Norge, sa hun.

Støre sa at Arbeiderpartiet kan nikke til en del av innstramningene som kom på plass i avtalen, men tar noe forbehold.

– Jeg merker meg at det fra flere faghold stilles spørsmål om hva omfanget av dette er, sa han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere