RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre åpner for endringer i formuesskatten

På spørsmål fra statsminister Erna Solberg (H) om Ap i det hele tatt vil kutte i noen skatter uten å øke andre, åpnet Jonas Gahr Støre for å se på begrensede endringer formuesskatten.

Støre etterlyste første andre virkemidler enn redusert formuesskatt for å avhjelpe skadevirkningene av oljekrisen og for å bidra til omstillingen den norske økonomien er inne i da partilederdebatten under Arendalsuka dreide over på skatt. Han viste til at den rødgrønne regjeringen senket selskapsskatten med ett prosentpoeng før den ble kastet ut av regjeringskontoret.

– Men hvis du vil gi skattelettelse for å skape flere arbeidsplasser – hvem er det som må betale mer? Eller er du villig til å gi netto skatelettelser, sa statsminister Erna Solberg.

Støre svarte med å etterlyse den lenge varslede skattereformen.

– Formuesskatten har noen problematiske sider ved seg, og i forbindelse denne reformen kan vi kanskje gå løs på den – men vi må se på helheten, ved å se på hele bredden, sa Ap-lederen.

Tidligere i debatten framhevet han imidlertid at generelle kutt i formuesskatten svekker evnen til omstilling i økonomien og at de på lengre sikt til bidra til å øke de sosiale forskjellene her i landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere