RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre om Frp: «Dumskapens akse»

Sist oppdatert:
- Det er fristende å snakke om «dumskapens akse», sier utenriksministeren om Frps Midtøsten-politikk.

I en tale til Fremskrittspartets tillitsvalgte fredag sa Siv Jensen at Israel er omringet av ytre fiender.

- Vi står overfor en ondskapens akse i denne regionen som aldri kommer til å bidra til fred. Da er det viktig at vi og andre som taler venstresiden i mot fortsetter å gjøre det, sa hun ifølge NRK.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener uttalelsen grenser til dumskap.

- Det er fristende å snakke om «dumskapens akse». Dette er en retorikk selv ikke Bush bruker lenger. Den er overflatisk, og gir ikke et riktig bilde av det kompliserte bildet i Midtøsten lenger. Å påpeke at andre er onde og at de på den rette siden er gode, bærer ingen vei, og grenser til dumskap, sier Støre til Politisk kvarter.

Deres valg
Uttrykket «ondskapens akse» ble første gang brukt av USAs president George W. Bush i sin tale til nasjonen i januar 2002. I talen sa Bush at det «strekker seg et ondskapens belte» fra Nord-Korea via Iran til Irak.

- Slike stater, og deres terrorallierte, utgjør en ondskapens akse som væpner seg og truer verdensfreden,sa Bush.

Støre mener det er lenge siden Bush har brukt uttrykket.

- At Fremskrittspartiet kommer to-tre år etterpå, får være deres valg, mener Støre.

Libanon
Mandag orienterer utenriksministeren og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen Stortingets utvidende utenrikskomité om utplasseringen av norske styrker i Libanon.

I august fikk komiteen en tilsvarende orientering, men da krevde FrP at regjeringen kom tilbake med en ny orientering så snart mandatet for styrken var klart.

- Vi vil ha det behandlet i Stortinget. Dette er en midlertidig redegjørelse som på ingen måte forplikter regjeringen, sa Frp-formann Siv Jensen til TV 2 Nettavisen etter møtet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere