RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arbeiderpartiets partileder Jonas Gahr Støre støtter ikke sin nestleder Hadia Tajik som vil forby religiøse hodeplagg for skolebarn.
Arbeiderpartiets partileder Jonas Gahr Støre støtter ikke sin nestleder Hadia Tajik som vil forby religiøse hodeplagg for skolebarn. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Støre vil ikke forby hijab i skolen

Sist oppdatert:
Ap-lederen støtter ikke Hadia Tajik.

YOUNGSTORGET (Nettavisen): Ap-leder Jonas Gahr Støre mener religiøse hodeplagg ikke hører hjemme i barneskolen, men han vil ikke forby det.

Det kom frem under en pressekonferanse fredag morgen, hvor han oppsummerte siste halvår.

– Jeg mener barn skal få slippe å bli påført plagg, tradisjoner og opptredener som gjør det vanskelig å være barn i Norge, sa Støre.


- Seksualisering

Nestleder Hadia Tajik vil ha et forbud fordi:

- Ja, jeg vil si det, fordi det er seksualisering av unger, sa Tajik Aftenposten i begynnelsen av desember.

Hun la til  at standpunktet er utfordrende i Norge «fordi vi ikke pleier å regulere folks klesplagg eller hvordan man pleier å framstå», sa Tajik til 

- Bjørnetjeneste

Støre sier han støtter Tajiks argumentasjon om at barneskolebarn ikke skal måtte få spørsmål om tildekking og seksualitet i ung alder, men han vil ikke lovregulere dette.

– Vedtar man lover, må man også sørge for at de følges. Jeg tror vi gjør oss selv en bjørnetjeneste hvis vi får en lov som tar stilling til hva folk skal ha på seg, sa Støre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere

Mest lest