RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Støre øyner håp

Foto: Ole Berthelsen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Utenriksminister Jonas Gahr Støre sier møtet mellom palestinernes president Abbas og israelernes statsminister Olmert lørdag gir håp.

- Møtet mellom statsminister Ehud Olmert og president Mahmoud Abbas i går kveld gir håp om en mer positiv utvikling fremover, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Olmert og Abbas møttes lørdag for første gang på over et år.

Etter møtet sa israel seg villig til å frigi en stor del av de palestinske skattemidlene som har vært holdt tilbake etter at Hamas kom i regjeringsposisjon i mars i år. Pengene skal brukes til humanitære formål og skal sluses uten om regjeringen.

Den isralske regjeringen bekreftet i dag løftet fra Olmert, melder Reuters. Det vil likevel ta flere uker før pengene vil nå fram.

Sidene ble også enige om at den kommersielle grensepasseringen fra Gaza til Israel igjen skal operere med full kapasitet.

- Det er gledelig at møtet har gitt konkrete resultater. Utviklingen bekrefter det inntrykket statsminister Stoltenberg fikk i sine møter med statsminister Olmert og president Abbas i forrige uke, sier utenriksminister Støre i en pressemelding.

UD håper dette er innledningen til en tettere dialog mellom partene om helt nødvendige tillitsskapende tiltak.

- Direkte kontakt mellom den israelseke regjeringen og den palestinske ledelsen er avgjørende. Svært vanskelige spørsmål gjenstår og det vil nå være viktig å få til en samling på palestinsk side, sier utenriksminister Støre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere