Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Streik truer i natt

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Streikevarslene står i kø. Se hvem som kan bli rammet.

Allerede ved midnatt kan Posten gå ut i streik. Posten sitter i mekling, og hvis partene ikke kommer til enighet, kan rundt 600 postansatte streike fra i morgen.

Ved 22-tiden onsdag kveld opplyste pressekontakt Hans-Jacob Schultz i Postkom at partene fortsatt forhandler.

- Det er en utfordrende mekling, men målet med at vi sitter hos meklingsmannen er jo å komme fram til en løsning, sier pressesjef Kjell S. Rakkenes i Posten Norge til NTB.

NA24 - din næringslivsavis

Deretter står Avinor for tur. Avinor starter meklingen i dag, og skal etter planen være ferdig ved midnatt torsdag. Det betyr at det kan bli streik ved flere flyplasser fra natt til fredag, noe som vil ramme folk som skal fly 17. maihelgen.

I første omgang er det rundt 200 bakkemannskap som tas ut og dette vil etter all sannsynlighet føre til at disse flyplassene kan bli stengt. Det gjelder Bergen lufthavn Flesland, Molde lufthavn Årø, Kristiansund lufthavn Kvernberget, Mosjøen lufthavn Kjerstad, Mo i Rana lufthavn og Evenes.

Staten neste uke
- I staten er det først i neste uke det virkelig skjer, sier informasjonssjef i LO Stat Stein Erik Syrstad til NA24. Meklingen starter mandag 19. mai. Det kan bli streik blant rundt 6000 statsansatte fra natt til fredag 23. mai.

Men allerede i dag sendte Fornyings- og administrasjonsdepartementet ut forholdsregler til ansatte ved en eventuell streik:

«Hovedtariffoppgjøret er til mekling, og det kan dermed bli streik i statlige virksomheter. Personalmelding 2008-6 «Forhåndsregler ved arbeidsnedleggelse» kan nå leses i den elektroniske utgaven av Statens personalhåndbok.»

Rammer departementene
I første omgang vil streiken ramme departementer, Jernbaneverket, Skatteetaten, Statsbygg, NAV, BUF-etat, politi og domstolsadministrasjon, lagmanns- og tingrettene, Meteorologisk institutt i Tromsø, Statens innkrevingssentral og universiteter og høyskoler.

Når det gjelder kommunene må de levere plassoppsigelse innen fredag 16. mai. Riksmeklingsmannen har frist til torsdag 22. mai ved midnatt med å få partene til å enes om et anbefalt meklingsforslag, ifølge FriFagbevegelse.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!