RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX

Streikesplid i LO

Sist oppdatert:
Mens LO-sjef Roar Flåthen er godt fornøyd med lønnsoppgjøret, gjør LOs egne lærere seg klare til streik.

Fredag ble det kjent at UNIO tar nesten 3000 lærere i streik i Bergen, Bærum, Karmøy og Tromsø.

Bakgrunnen for streiken er at Unio mener tilbudet fra KS (Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon) ikke retter opp lærernes mindrelønnsutvikling gjennom flere år.

Samtidig sa LO seg fornøyd med meklingsresultatet for stat og kommune.

- Resultatet sikrer våre medlemmer i offentlig sektor en solid lønnsmessig uttelling og en god og trygg AFP, sier LO-leder Roar Flåthen i en uttalelse.

Dermed framstår LO fram som fornøyde, mens UNIOS ledelse «svært skuffet» over resultatet.

- Streikeviljen på topp
Men det er slett ikke alle de LO-organiserte i offentlig sektor som deler Flåthens begeistring over lønnsoppgjøret.

LO-forbundet Skolenes landsforbund har 5000 medlemmer, og slår seg nå sammen med Unio. 84 LO-organiserte lærere går ut i streik fra mandag, men streiken kan raskt bli trappet opp.

- Ja, det stemmer at vi er eneste LO-forbund som er i streik. Streikeviljen hos oss er på topp. Vi har fått mange støtteerklæringer i løpet av natten, sier Geir Granås, forbundsekretær i Skolenes landsforbund til Nettavisen.

Argumentasjonen for streiken er den samme som hos Unio: Gjennomsnittlig lønnsøkning for lærerne har de siste fem årene ligget fem prosent under de andre stillingene i KS, forklarer Granås.

Streikefare i Oslo
LOs lærer streiker i de samme kommunene som Unio, og det er undervisningspersonale i grunnskolen så blir tatt ut i streik.

I løpet av dagen kan ytterligere 515 offentlig ansatte gå ut i streik, dersom ikke Unio i Oslo blir enige i lønnsoppgjøret.

- Vi har sikkert en del timers arbeid foran oss. Vi har jo holdt på en stund, men partene er absolutt fit for fight enda, sier riksmeglingsmann Geir Engebretsen til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere