RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Strid rundt Bastesen

Sist oppdatert:
Steinar Bastesen vil trolig få motkandidat når Nordland Kystparti søndag avholder nominasjonsmøte foran neste Stortingsvalg.

I to perioder har Bastesen vært Stortingsrepresentant, og selv om nominasjonskomiteen har innstilt ham på topp, er det ventet at Bastesen vil få motkandidat når partifellene søndag samles til nominasjonsmøte.

Motkandidaten
Tidligere i uken bekreftet 38-år gamle Solveig Hendem Hjelland overfor Avsa Nordland at hun var klar for å stille til kampvotering mot Bastesen, som dermed kan bli kastet av sine egne.

Hendem Hjelland har vært nestleder i Kystpartiets hovedstyre, men ble supsendert i et år etter påstander om illojlaitet. Utforderern har lokalpolitisk erfaring fra kommunestyret i Vågan.

Som ventet i SV
Stortingsrepresentant Kjetil Bjørklund ble som ventet renominert på toppen av Oppland SVs Stortingsvalgliste. Han har sittet en periode på Stortinget. Elin Håkonsløkken ble nominert på andreplass. Oppland SV har i dag en representant på Stortinget.

Stortingsrepresentant Bjørn Jacobsen fra Molde ble som ventet renominert på førsteplass under nominasjonsmøtet i Møre og Romsdal SV i helgen. På andreplass kom som fire år siden, Ingrid Opedal fra Volda. Møre og Romsdal SV har i dag en representant på Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere