*Nettavisen* Nyheter.

Strøm-Erichsen i ilden

Foto: Scanpix

Opposisjonen gyver nå løs på forsvarsministeren i Stortinget.

22.11.07 10:18

Frp, Høyre, KrF og Venstre har bedt forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) om å komme til Stortinget for å redegjøre om legedekningen for norske styrker i Afghanistan.

Statsråden vil først orientere om saken, før de sju partiene på Stortinget får hver sin replikk på maksimalt fem minutter. Som det største opposisjonspartiet er det Frp som først får mulighet til å grille statsråden.

TV 2 Sumo: Her kan du se grillingen av forsvarssministeren fra kl. 10.00.

Samme dag som forsvarsministeren må i Stortinget kommer meldingen om at Taliban styrer halve Afghanistan. Generalinspektøren for Hæren mener at det trengs flere norske soldater i Afghanistan.

Kan ikke kastes
Opposisjonen har ingen mulighet til å kaste Strøm-Erichsen siden de rødgrønne har flertall på Stortinget. Men de kan gjøre de neste ukene temmelig ubehagelig for henne.

I desember må Strøm-Erichsen også møte til høring i Stortinget om saken. Kontroll og konstitusjonskomiteen var ikke fornøyd med brevet som hun sendte mandag om saken.

Les brevet her

I høringen vil hun også få nærgående spørsmål om hennes rolle i fratredelsesavtalen mellom Forsvaret og generalmajor Leif Sverre Rosén.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.