RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Struper sitt eget land

Advarer mot «anarkistisk helvete».

En gang var biffene i Zimbabwe kjent ut over landets grenser. Landet var Afrikas stolthet. Men etter reformen har ikke president Robert Mugabe fått det til. Ansiktet til opposisjonsleder Morgan Tsvangirai er et tydelig bevis på det.

NA24 - din næringslivsavis

Bildene av opposisjonslederens hovne ansikt og skadde hode etter anklager om ulovlig protester viser hvilken brutalitet og desperasjon som preger inn i Mugabes styre.

Bak desperasjonen er en økonomisk kjedereaksjon som vil føre til statens kollaps og føre landet inn i et anarkistisk helvete, dersom ingen gjør noe for å sette en stopper for utviklingen. Det skriver Financial Times på lederplass.

Den siste offisielle inflasjonsraten er på 1.730 prosent. Men den faktiske inflasjonen er enda høyere.

Avisen Financial Times hevder at hyperinflasjon lett kan stoppes dersom bare regjeringen kunne love å gi pressen frihet, og lover å balansere budsjettet. Men så er det bare det at ingen likevel ville tro på noe Mugabes regjering lover.

En ny regjering kan stabilisere hyperinflasjonen, men landet trenger også reformer for å stable jordbruket og offentlige institusjoner på bena. Og mest av alt er det behov for demokratiske valg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere