RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen

Støtter likevel Frafjord Johnson

Sist oppdatert:
Regjeringen støtter Hilde Frafjord Johnsons (KrF) kandidatur som ny sjef for FNs utviklingsprogram.

Mandag fikk FNs generalsekretær Kofi Annan overrakt et brev hvor regjeringen offisielt støtter Frafjord Johnson som kandidat til toppjobben. Brevet var skrevet og undertegnet av statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF).

– Vi har vært igjennom en konsultasjonsfase, der vi har tatt ulike kontakter inn i FN-systemet for å sondere mulighetene for Hildes kandidatur. Nå føler vi oss sikker på at hun anses som svært aktuell. Derfor fremmer vi offisielt hennes kandidatur, sier Bondevik til VG.

Bondevik sier han personlig har engasjert seg ved flere anledninger for å styrke Frafjord Johnsons sjanser. Dermed tilbakeviser han nok en gang påstandene fra Dagbladet om at han har avvist å støtte utviklingsminister Hilde Frafjord Johnsons kandidatur. Årsaken skulle være at han selv ønsker seg en toppjobb i FN når han er ferdig med norsk politikk.

I slutten av januar i år sendte Kofi Annan en henvendelse til alle medlemslandene hvor han ba om innspill til kandidater til sjefsjobben i FNs utviklingsprogram (UNDP).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere