*Nettavisen* Nyheter.

Studenter krever kanel på grøten

- Vi krever nok til kanel på grøten. En lusen tusenlapp fra Bondevik-regjeringen er håpløst, sier Studentenes Landsforbund.

14.10.05 11:33

Studentenes interesseorganisasjon er ikke imponert over forslaget til studiefinansiering for 2006 som regjeringen Bondevik presenterte fredag.

- Lusen tusenlapp
- De strekker seg til å gi studentene en lusen tusenlapp mer i året i studiestøtte. Håpløst, sier Øyvind Bakke, leder i Studentenes Landsforbund (StL).

Organisasjonen mener det reelle behovet er fire ganger så stort for å komme opp på samme studiefinansieringsnivå som i 2002.

Ikke indeksregulert
Studiefinansieringen ville utgjort kr 85.400 på neste års budsjett hvis den hadde vært indeksregulert fra 2002-nivå. Det er den ikke.

- Det betyr at studiestøtten har stått på stedet hvil siden i tre år, det har ikke pris- og lønnsveksten, påpeker Bakke, som mener at studentene har hatt «en dramatisk dårlig utvikling» under Bondeviks regjeringsperiode.

Krever nok til kanel
Studentenes Landsforbund ønsker seg 100.000 kroner i støtte per student, og viser til at siste levekårsundersøkelse viste at studentene trenger 130.000 kr i året å leve for.

- Skal studentene ha mulighet til å studere på heltid, må vi ha så vi klarer til kanel i grøten, sier Bakke.

Her kan du lese alt om statsbudsjettet. Er du ening med studentene? Si din mening om budsjettet i Veggavisen!

- Feilslått utenlandssatsing
Bondevik-regjeringen fjernet også støtte til lavere grads utdanning i land som Kina, Russland og Japan og kuttet i reisestipendet innenfor i Norge og Norden.

– Forslaget til statsbudsjett 2006 er feilslått internasjonalisering. Med dette statsbudsjettet vil Norge gå glipp av internasjonal kompetanse og fremtidig verdiskaping. Vi forventer handling fra den nye rødgrønne regjeringen, sier president i ANSA, Rasmus Myklebust.

Får tilbake studieplasser
Norsk Studentunion - Høyskolene i Oslo gleder seg over at Regjeringens forslag til statsbudsjett gir de vitenskapelige høyskolene tilbake studieplassene som ble kuttet i fjor.

- Dette er forenlig med at vi skal bli en kunnskapsnasjon, og gjør at de vitenskapelige høyskolene kan opprettholde de nødvendige studietilbud uten redusert kvalitet. sier leder av NSU Høyskolene, Aslaug Louise Slette i en pressemelding fredag.

Annonsebilag