*Nettavisen* Nyheter.

Styrker fredsarbeidet

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

Utenriksdepartementet (UD) øker bevilgningen til fredsarbeid og menneskerettigheter med 400 millioner kroner.

14.10.05 11:10

Den samlede bevilgningen til humanitær innsats, menneskerettigheter og fredelig konfliktløsning i Afrika, Asia, Midtøsten og Latin-Amerika blir på 2,2 milliarder kroner. Det går fram av Utenriksdepartementets budsjett for 2006.

Penger til Europa
De nye EU-landene tilgodeses på sin side med hele 9,41 milliarder kroner gjennom en EØS-ordning og en egen norsk ordning.

«Målet er å sette [de nye medlemslandene] i stand til fullt ut å dra fordel av [EUs] indre marked. Økt handel og økte investeringer forutsettes i seg selv å bidra til større velstand og utjevning. Det vil også være i norsk interesse.», heter det i pressemeldingen fra UD.

Krisehåndtering
I budsjettforslaget fra Utenriksdepartementet foreslås det også å styrke midlene til krisehåndtering og beredskap med 17 millioner kroner.

«Utenriksdepartementet er ansvarlig for håndtering av nødssituasjoner i utlandet. (...) Den globale utviklingen medfører blant annet at flere nordmenn i større grad enn tidligere havner i nødssituasjoner som følge av naturkatastrofer og terrorhandlinger i utlandet.», heter det i pressemeldingen fra UD.

Les pressemeldingen fra Utenriksdepartementet her (ekstern lenke)

Annonsebilag