RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV: - Ikke Høyres feil

Sist oppdatert:
Øystein Djupedal mener renteøkningen viser hvor feil regjeringen tar med sine advarsler om at renta vil øke med en rødgrønn regjering.

- Sentralbanksjef Svein Gjedrem har åpenbart lagt vekt på å være forutsigbar. Dette viser at Høyre-sidens advarsler om at renta vil stige med en rødgrønn regjering bare er tull, sier SVs finanspolitiske talsmann til TV 2 Nettavisen.

I dag økte Norges Bank styringsrenten med 0,25 prosentpoeng, og den ligger dermed på 2,0 prosent

- Hvis vi skal Høyre-sidens retorikk på alvor, betyr det at de har ført en uansvarlig politikk. Men renteøkningen er ikke Høyre-regjeringens feil, sier Djupedal, og legget til at internasjonale forhold betyr mer for renteutviklingen i Norge enn nasjonale forhold.

Djupedal er bekymret for hva renteøkningen vil bety for lånetakere med knapp økonomi, og eksportindustrien.

- Hvis det på nytt viser seg at krona stryker seg, vil det bety problemer for den norske industrien. Vi har hatt veldig store svingninger med kronekursen og renta samarbeidsregjeringen de fire siste årene. Nå er det viktig med stabilitet i den økonomiske politikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere