*Nettavisen* Nyheter.

SV: - Uproblematisk

Kristin Halvorsen mener det er uproblematisk at hun selv foreslo fortsatt boikott av Israel under sentralstyremøtet i SV.

09.01.06 21:29

- Det stemmer at SV-leder Kristin Halvorsen fremmet forslaget til vedtak. Dette er helt i tråd med vanlig prosedyre i sentralstyremøter, sier statssekretær Roger Østlie Sandum (SV) i Finansdepartementet til TV 2 Nettavisen.

Fortsatt boikott
Dette er forslaget som sentralstyremøtet gikk inn for, og som Kristin Halvorsen selv foreslo:

«SV gjennomfører en solidaritetskampanje for Palestina våren 2006, som tidligere planlagt. Partisekretæren får ansvar for å lede og fronte kampanjen.»

Kampanjen innebærer blant annet boikott av israelske varer.

Kristin Halvorsen stemte også for sitt eget forslag. Dette bekrefter flere av sentralstyremedlemmene overfor TV 2 Nettavisen.

Oppsummerte
Sandum sier at det er praksis at møteleder i sentralstyremøtet oppsummerer en debatt og legger fram et forslag dersom styret ønsker å gjøre et vedtak i saken.

- Det gjorde Halvorsen også i dag, og det er bakgrunnen for at hun står som forslagsstiller. Hun mener at dette er uproblematisk i forhold til den beklagelsen hun har gitt i Israel-saken, sier Sandum.

- Beklaget ikke
Halvorsen understreker ifølge statssekretæren at hun ikke beklaget SVs politikk.

- Det hun beklaget var den usikkerheten hun skapte rundt norsk politikk ved at hun som finansminister uttalte seg i saken. Derfor foreslo Halvorsen også i dag at det er partisekretæren som leder og fronter kampanjen videre, sier Sandum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.