RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV: - Vi ønsker ikke å kommentere enkeltpersoners valg

FIKSET TENNENE: LO-leder Gerd Kristiansen har blitt kritisert for å ha dratt til Ungarn for behandling etter å ha fått tannkjøttsykdommen periodontitt som følge av røyking.
FIKSET TENNENE: LO-leder Gerd Kristiansen har blitt kritisert for å ha dratt til Ungarn for behandling etter å ha fått tannkjøttsykdommen periodontitt som følge av røyking. Foto: LO/Terje Bendiksby (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Tannhelsen kan medføre store utgifter for folk og må bli billigere i Norge, mener SV.

OSLO (Nettavisen): SV gjør billigere tannbehandling til en av sine fanesaker, men vil verken rykke ut med kritikk eller forsvar av LO-leder Gerd Kristiansensen som dro til Ungarn og sparte 150.000 kroner på en større operasjon hos tannlegen.

Les også: Sparte 150.000 på nye tenner

- Store utgifter for folk

- Vi ønsker ikke å kommentere på enkeltpersoners valg når det gjelder hvordan de ivaretar sin tannhygiene, men siden vi vet at tannhelse kan medføre store utgifter for folk, vedtok SVs landsmøte at en tannhelsereform skal være en viktig sak for SV i årene som kommer, sier Lysbakken i en epost til Nettavisen.

Han gjør det klart at SVs mål er å sikre at folk får billigere tannbehandling i Norge.

Les også: SV vil gjøre det gratis hos tannlegen

Flere reiser til lavkostland

Tannhelse var en av sakene SV hadde høyt på dagsorden på sitt landsmøte 13.-15. mars. I en uttalelse fra landsmøtet sier partiet at tannhelse er klassepolitikk. De peker på at flere og flere velger å reise til lavkostland for å få utført tannbehandling og at mange unge under 30 år velger å droppe tannlegen helt.

Les også: Slik får du staten til å ta tannlegeregningen din

«I befolkningen som helhet må vi regne med at flere hundre tusen ikke får den tannbehandlingen de har behov for, fordi det er for kostbart. Og det er selvsagt de med dårligst økonomi som rammes», het det i uttalelsen fra SVs landsmøte.

MER OVER FOLKETRYGDEN: SV-leder Audun Lysbakken sier partiets mål er å sikre at folk får billigere tannbehandling i Norge.

Partiet pekte blant annet på påfallende forskjeller i tannhelsen blant femåringer i Oslo øst og vest.

Vil at det offentlige skal dekke alt

SV har programfestet en opptrappingsplan der målet er at all nødvendig tannhelsehjelp dekkes av folketrygden på samme måte som andre helsetjeneter. Kravet om en slik tannhelsereform vil SV fremme foran stortingsvalget i 2017.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere