RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV: – NATO-styrke kan øke konfliktnivået

Sist oppdatert:
SV reagerer kraftig på at Norge skal sende soldater fra Telemark bataljon til en NATO-øvelse i Latvia.

– Det kan øke konfliktnivået, mener Gjermund Skaar i SVs internasjonale utvalg.

Norge skal delta med 190 soldater fra elitestyrken Telemark bataljon samt stridsvogner i en to måneders lang øvelse i Latvia i høst. Norge skal også, som ett av sju medlemsland i NATO, bidra i den nyopprettede innsatsstyrken Joint Expeditionary Force (JEF).

SV går imot norsk deltakelse i øvelsen og den nyopprettede innsatsstyrken, melder NRK.

– Ifølge NATO skal styrken kunne brukes i Øst-Europa og de baltiske landene for å stå imot russisk aggresjon. Dette er en farlig utvikling, og kan lett bidra til ytterligere eskalering av konflikten i Ukraina, sier Gjermund Skaar, som er fungerende leder i SVs internasjonale utvalg.

SV mener NATO er en del av problemet, ikke en del av løsningen, og krever at Norge istedenfor bidrar til en forhandlingsløsning. Skaar mener også at Norges deltakelse i en militærøvelse i Ukraina kan oppfattes provoserende.

Ved å ha en øvelse der nå øker man konfliktnivået på samme måte som Norge oppfatter det som provokativt når russiske jagerfly kommer for nær norskegrensa, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere