RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV-avhopper vil gjøre MDG til det nye arbeiderpartiet

NYKOMMER: Hilde Opoku fra Trondheim blir en av talspersonene for Miljøpartiet De Grønne, her sammen med partiets stortingsrepresentant Rasmus Hansson.
NYKOMMER: Hilde Opoku fra Trondheim blir en av talspersonene for Miljøpartiet De Grønne, her sammen med partiets stortingsrepresentant Rasmus Hansson.
Sist oppdatert:
Hilde Opoku blir ny talsperson for Miljøpartiet De Grønne.

SANDVIKA (NTB): Hilde Opoku fra Trondheim ønsker å gjøre Miljøpartiet De Grønne (MDG) til det nye arbeiderpartiet. Hun blir en av to nye talspersoner for partiet.

Les også: - Økt forbruk er ikke velferd - det er en absurditet

- Vi må få folk til å føle seg trygge på at vi ikke skal rasere velferdsordningene, bare tilpasse dem et grønt samfunn, sa Opoku da hun presenterte seg for partiets landsmøte lørdag.

Les også: Hanna Marcussen ut av grønn partiledelse

Avhopper

Opoku er avhopper fra SV og sitter i bystyret i Trondheim.

45-åringen vil at MDG skal bli et folkelig parti, og påpeker at «vi er alle arbeidere». Hun mener partiet både skal jobbe for arbeidernes rettigheter og for å løse de oppgavene som er viktig for folk flest.

STORTINGSMANN: Rasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne under partiets landsmøte i Sandvika fredag.


Vil samarbeide med fagbevegelsen

Samtidig håper hun partiet kan samarbeide med fagbevegelsen om krav om redusert arbeidstid og andre goder enn lønnsvekst og forbruksvekst.

Opoku har ingen utfordrere når landsmøtet søndag skal velge en kvinnelig talsperson, i tillegg til en mannlig. Hun får trolig følge av stortingsrepresentant Rasmus Hansson i partiets toppledelse. (©NTB)

LIVESTUDIO POLITIKK: Få det siste fra MDG-landsmøtet her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere