Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV-er mot Ap-statsråd

Foto: (Berit Almendingen)
Sist oppdatert:
Lederen for Stortingets sosialkomité, Karin Andersen (SV), er uenig i arbeids- og sosialministeren Bjarne Håkon Hanssens (Ap) definisjon av fattigdom.

Hanssen vil nemlig bruke Bondevik-regjeringens definisjon på fattigdom. Det betyr at han mener det er 100.000, og ikke 400.000 fattige i Norge. Denne definisjonen har SV alltid vært imot.

- Definisjonen til Bondevik-regjeringen gjør at fattigsdomsterskelen legges veldig, veldig lavt i Norge, sier Andersen til TV 2 Nettavisen.

Ønsker ingen diskusjon om tall
Samtidig vil hun ikke gå ut med kritikk mot Hanssen.

- Det viktigste nå er at vi gjør noe praktisk for å bli kvitt fattigdommen. Det er viktigere enn en teoretisk diskusjon om hvor mange fattige det er.

- Men tallet på fattige har betydning for hvilke tiltak som settes i gang, og i hvilken grad regjeringen klarer å holde løftet om å fjerne fattigdom?

- Ja, men det hjelper de fattige lite hvis vi setter den streken, og så ikke gjør noe mer. Det har vært for mye fokus på kortvarige tiltak under Bondevik-regjeringen. Vi vet at fattigdom skyver folk av arbeidslivet, at fattigdom gir dem ekstraproblemer.

Utfordrer regjeringen
Andersen understreker at der rødgrønne er blitt enige om å legge fram en helhetlig plan i Soria Moria-erklæringen som skal ta for seg hvordan regjeringen kan avskaffe fattigdom.

- Denne planen skal samordnes med brukere og forskere. Min utfordring til regjeringen er å vise hva de vil gjøre med fattigdom i praksis, sier den nyvalgte lederen av sosialkomiteen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!