RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV foreslår 10.000 kvoteflyktninger fra Syria

 SV-leder Audun Lysbakken vil ha flere kvoteflyktninger fra Syria.
 SV-leder Audun Lysbakken vil ha flere kvoteflyktninger fra Syria. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Sist oppdatert:
SV vil ha Stortinget med på å be regjeringen om å ta imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria over de neste to årene.

Forslaget ble fremmet av SV-leder Audun Lysbakken og stortingsrepresentant Karin Andersen i Stortinget onsdag og er identisk med en enstemmig uttalelse fra Venstres landsmøte i Tromsø sist helg.

Også i Arbeiderpartiet kan det komme et vedtak om å øke inntaket av antall kvoteflyktninger under deres landsmøte som begynner torsdag. Flere fylkeslag og ungdomsorganisasjonen AUF foreslår at Norge skal ta imot 5.000 kvoteflyktninger i 2015.

KrFU ønsker i likhet med SV at Norge skal ta imot 10.000 kvoteflyktninger. Ungdomspartiet har lagt inn et resolusjonsforslag til KrFs landsmøte og sier det er deres viktigste sak på landsmøtet.

Det er den ekstreme situasjonen i det krigsherjede landet som ligger bak forslagene.

– Det finnes ingen tilsvarende menneskeskapte humanitære katastrofer i vår levetid, sier Andersen om SVs forslag. Partiet foreslår også at regjeringen øker den økonomiske innsatsen i nærområdene kraftig i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett. Norges støtte er i dag 750 millioner kroner til bidrag i Syria og nabolandene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere