RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV-Kristin opprørt over Kvarme

Foto: Erik Modal (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kristin Halvorsen reagerer sterkt på utnevnelsen av ny Oslo-biskop. Ap tror Ole Christian Kvarme står overfor en svært krevende oppgave.

- Når Kvarme nå er valgt, må vi ønske ham lykke til i gjerningen, men jeg tror han får en svært vanskelig oppgave. Alt han gjør og sier, vil bli målt opp mot den åpenhet som Stålsett har stått for som biskop, sier Arbeiderpartiets kirkepolitiske talskvinne, Eva Nielsen, til TV 2 Nettavisen.

- Kirken selv bør utnevne
Fremskrittspartiets leder Carl I. Hagen er knapp i sine kommentarer:

- Jeg tar utnevnelsen av Kvarme til etterretning og orientering og håper snart kirken selv får utnevne biskoper, sier Hagen.

- En trangere kirke
Leder av Sosialistisk Venstreparti, Krstin Halvorsen, er opprørt over utnevnelsen og frykter at folk vil melde seg ut av statskirken i protest.

- Jeg reagerer veldig sterkt på dette. For mange av oss som er medlemmer av statskirken, vil dette bli oppfattet som et signal om en trangere kirke der homofile ikke respekteres. Det er ekstra alvorlig i Oslo fordi vi vet at mange av de som føler at det har vært for trangt i deres hjemlige miljøer har møtt en helt annen holdning i hovedstaden, sier SV-lederen.


- Alvorlig for homofile prester
- Men Kvarme sier selv at han, som Stålsett, vil stå for en åpen og inkluderende kirke?

- Men samtidig sier han at han ikke vil ordinere homofile prester. Det nytter det ikke å snakke seg bort fra. Når mange av dem nå opplever å få reisepass, er det alvorlig. Jeg har lyst til å si at det er mange av oss som står i statskirken som ikke ønsker en slik utvikling, sier Halvorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere