RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV lover gratis skolemat

Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)
Sosialistisk Venstreparti lover at alle barn fra første til tiende klasse skal få skolemat i den kommende fireårsperioden. Prosjektet vil koste 15 kroner dagen per elev.

I partiprogrammet for 2005 krevde SV at alle skoler skulle legge til rette for skolemåltid, og at et slikt tilbud må være gratis. Nå plukker partiet fram skolematforslaget igjen og finpusser det. SV vil i neste stortingsperiode etablere en pott som skoler som ønsker å tilby gratis skolemåltid, kan søke på, skriver Aftenposten.

Budsjettrammen innebærer at SV setter av cirka 15 kroner dagen per elev. De fleste skolene kommer til å tilby brødmat og pålegg, tror partiet.

– Vi har hatt skolemat høyt prioritert. Nå er tiden inne for å få gjennomslag i Soria Moria 3, sier partileder Audun Lysbakken.

Han ønsker ikke å si om skolemat eller ei blir et ultimatum for en eventuell Soria Moria 3-erklæring. Men han legger til at denne gang skal partiet få det til. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere