*Nettavisen* Nyheter.

SV mindre enn De Grønne på ny måling

UNDER SPERREGRENSEN: SVs nestleder Bård Vegar Solhjell må konstatere at partiet i øyeblikket både er under sperregrensen og mindre enn De Grønne.

UNDER SPERREGRENSEN: SVs nestleder Bård Vegar Solhjell må konstatere at partiet i øyeblikket både er under sperregrensen og mindre enn De Grønne. Foto: (Scanpix)

Sosialistisk venstreparti (SV) får bare 2,8 prosent oppslutning på ny meningsmåling - det er også lngt under sperregrensen.

Oppslutningen på 2,8 prosent er 1,3 prosentpoeng lavere enn de fikk til valget i fjor høst.

Det er andre måned på rad at SV havner under sperregrensen på Norstats meningsmåling for NRK, skriver NTB.

- Jeg tror det kommer til å gå tid før vi klarer å etablere oss på et høyere nivå der vi syns vi hører hjemme, men vi er optimistiske fordi våre verdier miljø og rettferdighet har stor gjenklang og er viktige, sier nestleder Bård Vegar Solhjell i SV til NRK.

Målingen bekrefter dermed en dyster trend for SV, påpeker valgforsker Bernt Aardal. Lojaliteten velgerne viser partiet er historisk lav.

– Vi har ikke sett så lav lojalitet tidligere, verken for SV eller for noe annet parti, sier professoren til NRK.

Arbeiderpartiet har størst framgang på målingen. De får 35,2 prosent, en framgang på 2,1 prosentpoeng fra samme måling forrige måned.

Miljøpartiet De Grønne får 3,6 prosent. Regjeringspartnerne Høyre og Frp får 26,4 prosent og 14,6 prosents oppslutning på meningsmålingen. KrF og Venstre får henholdsvis 5 og 4,7 prosent. Målingen gir de to partiene og støttepartiene et knapt flertall på 50,7 prosent.

Senterpartiet har støtte fra 4,7 prosent av de spurte, mens Rødt får 1,4 prosent. Feilmarginen på målingen, som er utført mellom 4. og 10. mars ligger mellom 1 og 3,5 prosent og er størst for de største partiene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.