RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

SV og AP er lærerpartiet

Sist oppdatert:
Lærere flest sympatiserer med venstresiden i norsk politikk og har lite til overs for det regjeringen gjør for skolene.

Hadde det vært valg i morgen ville 37 prosent av landets lærere stemt på SV. 29 prosent ville valgt Ap, viser en undersøkelse utført av MMI og publisert i tidsskriftet Horisont.

- Jeg skjønner at det er litt bratt bakke for å få hallelujarop fra lærerne. Det er relativt velkjent at de stemmer til venstre, sier utdanningsminister Kristin Clemet ifølge Aftenposten.

Undersøkelsen viser at 57 prosent av lærerne er motstandere av nasjonale prøver, 78 prosent er misfornøyd med åpenhet rundt prøvene og 63 prosent er misfornøyd med økt konkurranse mellom de enkelte skolene. 74 prosent vender også tommelen ned for å gi lærere lønn basert på innsats.

Kvinner i grunnskolen som stemmer SV, Ap eller SP er mest kritiske til Clemets skolepolitikk, mens hun har flest støttespillere hos mannlige lærere og lærere i videregående, skriver Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere