SV og Venstre ute av Stortinget - Ap suser til topps

Joans Gahr Støre

Joans Gahr Støre Foto: Tommy H. S. Brakstad ((Nettavisen))

Regjeringen sliter, mens Arbeiderpartiet gjør et markant byks på en ny meningsmåling. Venstre faller under sperregrensen.

02.10.14 04:00

På meningsmålingen for oktober får Arbeiderpartiet 36,3 prosents oppslutning. Det er en framgang 1 prosentpoeng, og den høyeste oppslutning Ap noensinne har fått på partibarometeret til Vårt Land.

Regjeringen og dens støttepartier sliter på den nye målingen. Hadde oktobermålingen vært valgresultatet, ville det gitt regjeringen 88 stortingsrepresentanter og så vidt berget det borgerlige flertallet.

Høyre oppnår nemlig 26 prosent, ned 1 prosentpoeng, mens Frp går tilbake 0,2 prosentpoeng til 14,9 prosent. Også samarbeidspartiene faller på målingen, KrF med 0,3 prosentpoeng til 4,5 prosent, og Venstre med 0,9 prosentpoeng. Det gir partiet bare 3,9 prosents oppslutning, og dermed havner partileder Trine Skei Grande under sperregrensen.

Men Aps framgang er ikke alene nok til å gi de rødgrønne overtaket. SV, til tross for en framgang på 0,8 prosentpoeng, ligger nemlig fremdeles under sperregrensen med sine 3,2 prosent.

Et rødgrønt flertall er dermed avhengig av at SV kommer over sperregrensen og Venstre forblir under.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.