RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV parkert - nærmer seg KrF, Sp og Venstre

Stortingsrepresentant Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne (MDG) er nå vesentlig større enn SV og nærmer seg sentrumspartiene.
Stortingsrepresentant Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne (MDG) er nå vesentlig større enn SV og nærmer seg sentrumspartiene. Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Miljøpartiet De Grønne (MDG) går mest fram på ny måling.

MDG går frem med 1,5 prosentpoeng til fire prosent på en måling som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Arbeiderpartiet er fortsatt størst til tross for et fall på 1,2 prosentpoeng til 34,5 prosent. MDGs framgang gjør at partiet nå har passert Sosialistisk Venstreparti og nærmer seg Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre i oppslutning, ifølge Opinions måling for ANB.

Høyre får støtte fra 27,5 prosent av de spurte, en oppgang på 0,9 prosentpoeng fra forrige Opinion-måling for ANB. Fremskrittspartiet faller 1,1 prosentpoeng til 13,8 prosent.

KrF går fram 0,5 prosentpoeng til 5,2 prosent, Venstre øker oppslutningen med 0,3 prosentpoeng til 5,3 prosent, mens Sp står på stedet hvil med 4,7 prosent. Rødt går tilbake 0,1 prosentpoeng til 1 prosent. Kategorien andre partier får samlet 0,8 prosent på målingen, ned 0,2 prosentpoeng.

MDG har i dag én stortingsrepresentant – Rasmus Hansson. Hvis målingen hadde vært valgresultat, ville MDG ha fått sju politikere på Stortinget. Hansson mener målingen er en hyggelig opptakt til helgens landsmøte. Partiet har nå blitt en naturlig deltaker i den rikspolitiske debatten, mener Hansson, som tror miljøsaken bidrar til å sanke stemmer.

– Vi må ta vare på velgerne våre og samtidig bygge opp en mer profesjonell partiorganisasjon. Vi tør å si at miljø er det viktigste perspektivet for politikk. Den analysen har vist seg å være riktig, sier Hansson. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere