Gå til sidens hovedinnhold

SV rasende på Rune

Rune Gerhardsen trekker seg fra en aksjon mot Oslo SV etter harde protester fra sosialistene.

Byrådslederkandidat Rune Gerhardsen (Ap) skulle mandag dele ut aviser som oppfordrer velgerne til å ikke stemme på Aps samarbeidspartner SV. Nå har han fått tenkt seg om, skriver Dagsavisen.

- Jeg sa først ja, fordi jeg har vært personlig engasjert i kampen mot giftdeponi. Det ble litt umusikalsk på grunn av måten materialet var utformet. Det var slapt av meg å ikke se dette tidligere, sier Gerhardsen.

Sist torsdag lanserte Oslo Ap og Oslo SV sitt byrådsalternativ for Oslo.

Dødninghode
Det er hotellkongen Petter Stordalen som står som redaktør for miljøavisen Malmøykalven. Avisen er en protest mot giftdeponiet ved Malmøykalven - og mot partiene som stemte ja til deponiet.

«Disse vil dumpe gift i Oslofjorden. Stem dem ut!» står det på forsiden av avisen. Sammen med oppfordringen er det trykket bilder av partitopper fra Høyre, Frp, Venstre og SV.

Husstandsavis
Stordalens valgavis er laget sammen med miljøorganisasjonen Neptun og går ut til 162.000 husstander i Oslo. Avisen retter skytset mot fire partier: SV, Venstre, Høyre og Frp. De sikret flertall for å flytte slammet fra havneområdet ved Operaen til et område ute ved Malmøykalven i Bunnefjorden.

På forsiden av avisen er disse partienes toppkandidater avbildet sammen med et giftdødninghode.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot