RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV raser mot Støre

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)
Utenriksminister Jonas Gahr Støre sin innblanding i Oslo bystyres behandling av ambassadeflyttingen får lokale SV’ere til å rase.

SVs fraksjonsleder i byutviklingskomiteen i Oslo bystyre, Akhtar Chaudhry, reagerer knallhardt etter at utenriksminister Jonas Gahr Støre sendte et brev til Oslos ordfører hvor han redegjør for sine meninger rundt flyttingen av USAs ambassade.

- Det er uhørt at utenriksministeren blander seg borti lokalpolitikken på denne måten. Da kan vi like gjerne legge ned kommune- og bystyrepolitikken. Det er et meget sterkt press når utenriksministeren går ut slik fire dager før bystyret skal fatte vedtak. Lokaldemokratiet er under sterkt nok press fra amerikanere allerede, sier Chaudhry til Aftenposten.

Chaudhry er overrasket over Støres plutselige innblanding og viser til at så sent som for 14 dager siden gav UD beskjed om at de ikke hadde noen formening om saken og sa at avgjørelsen lå i bystyret.

SV-leder Kristin Halvorsen sier til Aftenposten at det hele beror på en misforståelse og mener det er avisas feil som fremstiller Gøres brev som press.

Onsdag skal Oslos bystyre behandle reguleringsplanen som avgjør om USA får flytte til Husebyskogen eller ikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere