RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gøril Huse (TV 2 Nettavisen)

SV-splid om boikott

Sist oppdatert:
Et flertall av SVs fylkesledere åpner for å utsette den omstridte Israel-boikotten. Men partiledelsen ønsker en aksjon nå.

Diskusjonen om Israel-boikotten vil bli hard på partiets landsstyremøte som starter lørdag. SV skulle etter planene allerede ha vært i gang med kampanjen, men grunnlaget for aksjonen skal behandles i helga.

Landsstyremedlemmer fra 11 av de 14 fylkeslagene Dagsavisen har snakket med, er enten helt imot boikott-aksjoner mot Israel nå, eller åpner for en utsettelse av aksjonen i en eller flere måneder framover.

Men partisekretær Edle Daasvand sier at SV ikke har noe forslag til endringer i sine aksjonsplaner. Også SV-leder Kristin Halvorsen står fast på at hun ønsker boikott.

- Jeg står på sentralstyrets vedtak om en kampanje mot Israel, der boikott er en del av den, sa Kristin Halvorsen nylig til TV 2 Nettavisen.

Det er Hamas’ seier i det palestinske valget som gjør at mange av fylkeslagene går inn for å vurdere boikottaksjonen på nytt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere