RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV til kamp mot statskirkekrav

Sist oppdatert:
Sosialistisk Venstreparti ønsker å endre grunnlovens paragraf som krever at en viss andel av statsrådene skal være medlem av statskirken.

– SVs syn på dette er helt klart: Vi er enig i at det er feil å kreve at statsråder skal være medlemmer av statskirken. Vi vil endre grunnloven og ha et skille mellom kirke og stat. Da vil ikke dette lenger være noe problem, sier SV-leder Kristin Halvorsen til Dagsavisen.

Ap-leder Jens Stoltenberg sier kravet om medlemskap i statskirken må tas opp i Statskirkeutvalget, og at han ikke ønsker å kommentere dette før de har gjort ferdig sitt arbeid.Helsingforskomiteen mener Norge må endre Grunnloven fordi den krever at over halvparten av regjeringsmedlemmene må være medlem av statskirken.

Grunnlovens paragraf 12 er i strid med både FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter, og Europarådets menneskerettighetskonvensjon, mener Helsingforskomiteen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere