*Nettavisen* Nyheter.

SV-veteran hopper av

Foto: Gøril Huse (TV 2 Nettavisen)

Pia Svensgaard, SVs varaordfører i Tromsø, forlater partiet og melder seg inn i Arbeiderpartiet. - Ryddig, mener Kristin Halvorsen.

- Det er ikke SV, men jeg som har forandret meg. Landsmøtet i fjor var en oppvåkning. Jeg følte meg veldig fremmedgjort i forhold til programmet som jeg ikke kunne innestå for. Det har vært viktig for meg å være ærlig overfor meg selv og partiet, sier Svensgaard, i Aftenposten.

- Illojalt
Dermed er en 30-årig kjærlighetshistorie med partiet over. Pia Svensgaard har vært en svært markant politiker i Tromsø gjennom en årrekke. At hun nå skifter fane blir tatt svært tungt av mange.

- Jeg er ikke overrasket over at hun melder seg ut, men jeg er forundret over tidspunktet. Jeg mener det er illojalt overfor velgerne, som har valgt henne for fire år, å trekke seg midt i perioden, sier leder for Troms SV Ellen Øseth til nordlys.no.

For oljeutvinning
Skolepolitikken og SVs motstand mot oljeutvinning i nordområdene er det Svensgaard peker på som de viktigste grunnene til at hun føler hun har mistet kontakt med partiet. Ifølge den avgåtte SV-politikeren makter ikke SV å følge opp det nordnorske folkets ønske om arbeidsplasser og positivitet, når partiet er negativ til utvinning av naturressursene i nord.

SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen takker Svensgaard for mange års innsats for partiet, og gjøre det klart at hun mener det er en ærlig sak at Tromsøs varaordfører nå tar overgang til Arbeiderpartiet.

Det er ikke klart om Svensgaard fortsetter som varaordfører i Tromsø, men hun utelukker ikke muligheten for det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.