Gå til sidens hovedinnhold

SV vil gi luksus til asylsøkere

Simen Willgohs (SV) vil ha asylmottak i luksusborettslaget Ternen ved Puddefjorden i Bergen Sentrum.

(iBergen.no) Det er de 20 siste leilighetene til 40.000 kroner kvadratmeteren Willgohs og SV vil at kommunen skal kjøpe og bruke til asylmottak.

- Vil aldri skje
- Det kommer aldri til å bli noe asylmottak i deler av Ternen borettslag, skynder utbyggingsdirektør Tor Magne Birkelid i BOB (Bergen og Omegn Boligbyggelag) seg å beroligge de 21 som allerede har kjøpt leiligheter i det fasjonable borettslaget.

- Vi mener det er fullt mulig å kjøpe de resterende boligene på prosjektet Ternen. Det må ikke være noe hinder at det er et attraktivt område, sier SV-politiker Simen Willgohs.

- Hva tror du de som allerede har kjøpt luksusleilighet mener om dette?

- Jeg håper jo at de ser positivt på det i forhold til at bygningsmassen blir stående ubrukt og forfaller.

Blir utsolgt
- Jeg har ingen frykt for at Ternen blir stående tom. Vi har solgt over halvparten av leilighetene og det er enda et år til de første skal flytte inn, sier Tor Magne Birkeli i BOB til iBergen.no.

Rent praktisk er det en umulighet i dag at Bergen kommune skal kunne kjøpe 20 leiligheter. Ingen har lov å kjøpe mer enn én leilighet og medlemmer har forkjøpsrett. Derfor måtte en slik hypotetisk situasjon behandles i BOBs styre først for å vedta unntak i forhold til strenge vedtak.

UDI vil betale
- Hvordan har du tenkt å finansiere oppkjøpet av luksusleilighetene til 40.000 kroner kvm?

- I øyeblikket er UDI desperate etter asylplasser og vil kunne strekke seg lengre enn de allerede gode tilskuddene de gir til kommuner somk skaffer bomasser.

- Hva med misunnelse blant den vanlige befolkning som ikke har råd til å skaffe seg en slik bolig, blir det et problem?

- Vi må venne oss til at Norge er et samfunn der det bor folk av forskjellig bakgrunn sammen. Men ellers er vi for at alle som sliter skal kunne få hjelp til bolig, ikke bare asylsøkere. Studenter, sosialklienter, rusmisbrukere trenger også sted å bo, men i øyeblikket bør vi prioritere asylsøkere for der er behovet skrikende.

For dyrt
- Jeg er positiv til tanken om å legge asylmottak nær sentrum, og mener vi skal ta godt vare på våre nye landsmenn. Men jeg tror Damsgårdssundet blir for dyrt for kommunen, sier Terje Gilje til Bergens Tidende.

Han er administrerende direktør i BOB i tillegg til bystyrerepresentant for KrF.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus