Svært få kommuner sier ja til sammenslåing

SIER NEI: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener det ikke er noen entusiasme for kommunereformen.

SIER NEI: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener det ikke er noen entusiasme for kommunereformen. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Regjeringen ønsket større, mer robuste og dermed langt færre kommuner, men foreløpig ser det ut til at kommunereformen kun vil redusere antall kommuner fra dagens 428 til 410.

30.05.15 09:08

Ifølge Klassekampen som har gjennomført en ringerunde til fylkesmennenes prosjektledere for kommunereformen, har bare 24 kommuner sagt ja til å slå seg sammen så langt. Dermed ligger det an til bli en beskjeden reduksjon i antall kommuner til 410, hvis dagens bilde ikke endrer seg, ifølge avisen.

– Det er ikke noe entusiasme for denne reformen, fastslår Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum.

Det lave antallet kommuner som ønsker sammenslåing, viser at kommunalminister Jan Tore Sanners (H) virkelighetsforståelse om at kommunene er godt i gang og at reformen er overmoden, ikke stemmer, sier Vedum.

Innen våren 2016 må kommunene ha fattet vedtak om sammenslåing. Allerede før denne sommeren skal Stortinget behandle regjeringens forslag om hvilke oppgaver de nye kommunene skal få.

– Jeg har tro på et godt resultat til slutt når kommunene har gjort sine lokale prosesser, sier statssekretær Jardar Jensen (H) i Kommunaldepartementet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.