RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)

Sverige vil ha EU-lag i VM

Sist oppdatert:
Europakommisjonens visepresident, Margot Wallström fra Sverige, har fremmet et forslag på hvordan Sverige skal komme lengre i neste VM – nemlig ved å danne ett EU-lag.

Det er ikke først og fremst for å fremme svenske fotballambisjoner at Wallström mener et EU-landslag er en god ide, men det at man kan styrke den menneskelige følelsen av en europeisk identitet er det viktigste, sier Wallström til den skotske avisen The Herald.

Eget lag
-Jeg tror ikke man kan erstatte noe med dette. Det må være et annet lag, men dette må være noe som fotballspillerne selv må mene at er interessant, sier hun.

NA24 - din næringslivsavis

Utspillet eksisterer bare på et teoretisk plan, men svenske spillere vil om dette skulle bli noe av konkurrere med spillere ifra 24 andre EU-land. Det er da neppe stor sannsynlighet for at laget vil bestå av mange fra vårt naboland.

Kan bli realitet
Dersom et EU-landslag ikke blir noe av ser Wallström for seg at alle landslag i EU bærer et bilde av EU-flagget på sine drakter. Forslaget kan, ifølge svenske Realtid, bli en realitet da en undersøkelse utført på vegne av EU, viser at EU-borgerne ikke ser noen motsetning i både å ha en sterk internasjonal identitet og å samarbeide internt i EU.

Men mange vil nok se på at tyske og engelske supportere heier på samme lag som litt utopisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere