I en lederartikkel onsdag 30. august i Aftonbladet skriver Anders Lindberg at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug er Norges svar på Donald Trump.

- Washington Post har tidligere sammenlignet Sylvi Listhaug med Donald Trump, og det er utvilsomt noen likheter. Dessverre skader hennes oppførsel oppfattelsen av Norge. Diplomatisk opptrer man ikke på denne måten, spesielt ikke mot nære venner. De norske velgere burde heller ikke være særlig imponert, skriver Lindberg - som viser til Listhaugs besøk i Stockholm og Rinkeby denne uken.

Han skriver også at «En mindre diplomatisk krise synes å ha brutt ut mellom Sverige og Norge» etter besøket.

- «Svenske tilstander» er et skremmebilde av Sverige som først og fremst høyrepopulistiske Frp bruker for å skremme velgerne.

- Listhaugs beskrivelse av Sverige ville være flott som fiksjon, kanskje som bakgrunn i en spennende krimroman. Men med virkeligheten har det lite den lite å gjøre, heter det i lederen, fortsetter han.

For tre år siden uttalte lederskribenten seg om det politiske landskapet i Norge. Her beskrev han Frp som et fascistisk parti.

For to år siden skrev han en lederartikkel der han uttaler at Danmark er et land med rasister.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her