RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I SENTRALSTYRE: Os-ordfører Terje Søviknes (Frp) er tilbake i Frps sentralstyre etter at han i 2001 trakk seg som følge av en sexskandale.
I SENTRALSTYRE: Os-ordfører Terje Søviknes (Frp) er tilbake i Frps sentralstyre etter at han i 2001 trakk seg som følge av en sexskandale. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Søviknes inn i Frps sentralstyre

Sist oppdatert:
Siv Jensen ble søndag gjenvalgt som leder av Fremskrittspartiet. Os-ordfører Terje Søviknes gjør comeback i sentralstyret.

Gardermoen (NTB): – Det er en ydmyk 45-årig osing som står her i dag. For min del betyr dette på mange måter at ringen er sluttet. Jeg er utrolig glad i dere og partiet. Tusen takk for mye omtanke gjennom mange år, sa Søviknes i sin valgtale.

Søviknes ble valgt inn i sentralstyret for første gang i 1995. Han trakk seg som nestleder og fra alle øvrige rikspolitiske verv i partiet i 2001 etter at det ble kjent at han hadde hatt seksuell omgang med en 16-årig jente etter et landsmøte i Fremskrittspartiets ungdom.

Han prøvde seg også på et comeback i rikspolitikken i 2010, men da endte hans forsøk på å bli valgt inn i sentralstyret med tap for Bård Hoksrud. Støtten til et lokalt bompengeprosjekt ble hans bane den gang.

Søviknes erstatter stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos som selv ba om avløsing som sentralstyremedlem.

Frps to nestledere Ketil Solvik-Olsen og Per Sandberg sto ikke på valg, mens justisminister Anders Anundsen fikk fornyet tillit som sentralstyremedlem.

Mer fra Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen:
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere