RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Søviknes vil returnere til rikspolitikken

Sist oppdatert:
Tolv år etter at Os-ordfører Terje Søviknes trakk seg som nestleder i Fremskrittspartiet, ønsker han å komme tilbake på riksplan.

Søviknes sier til Bergens Tidende at han nå føler at tiden er moden for å returnere til rikspolitikken. Det melder NTB.

- Jeg tror partiledelsen kan ha godt av å få inn en med kommunalpolitisk erfaring. Det er ikke til å stikke under en stol at tilnærmet alle i sentralstyret og partiledelsen i dag er knyttet til regjeringen eller Stortinget, sier Os-ordføreren.

Kandidaturet støttes fullt opp av fylkeslaget i Hordaland.

- At Terje ikke er en del av det sentrale partiapparatet, tror jeg er veldig gunstig. Slik får vi en ledertrio som er bredest mulig sammensatt, sier Gustav Bahus, nestleder i Hordaland Frp.

Søviknes prøvde seg også med et comeback i rikspolitikken i 2010. Hans forsøk på å bli valgt inn i sentralstyret endte da med tap for Bård Hoksrud.

Frp har en ledig nestlederplass etter at høyt profilerte Per Sandberg trakk seg fra vervet tidligere i høst. Som motkandidat til nestledervervet får han etter alt å dømme Anders Anundsen, som er foreslått av flere.

Terje Søviknes trakk seg som nestleder og fra alle øvrige rikspolitiske verv i partiet i 2001 etter at det ble kjent at han hadde hatt seksuell omgang med en beruset 16-årig jente etter et landsmøte i Fremskrittspartiets ungdom.

Søviknes sier til Bergens Tidende at han har orientert partileder Siv Jensen om at han ønsker å involvere seg sentralt i partiet igjen, men vil ikke si hva responsen var.

- Det får bli mellom oss, sier han. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere