RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sviktet av regjeringen

Rektor ved Universitetet i Oslo mener regjeringen har brutt alle løfter.

– Har Regjeringen resignert i forhold til det den har lovet om forskningsfinansiering, spør rektor Geir Ellingsrud ved Universitetet i Oslo.

Han mener statsbudsjettet er et direkte løftebrudd med tanke på planer om satsing på forskning. Han frykter mange vil droppe forskning fordi det ikke satses nok.

Ifølge Universitetet har man faktisk mindre penger å bruke til undervisning etter presentasjonen av neste års statsbudsjett enn før. Alle midlene som er lagt på årets satsing er bundet opp i byggeprosjekter, og vil dermed ikke kommer studentene direkte til gode.

- Norge når med et slikt budsjett ikke målsettingen om tre prosent av BNP til forskning innen 2010, slik Soria Moria-erklæringen sier, mener Ellingsrud.

Ellingsrud er særlig bekymret for rekrutteringen av nye forskere.

- Vi står på terskelen til omfattende avgang av høyt kompetente forskere. De kommer til å bli vanskelig å erstatte. Det tar lang tid å utdanne nye forskere. Og de må sikres lønn i en periode som postdoktorer før de kan få fast stilling. Det er også viktig å kunne ha råd til å invitere dyktige internasjonale forskere til Norge, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere