RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SVs flytevestpåbud vedtatt i Stortinget

SVs forslag om å påby flytevest for barn i båt ble fredag vedtatt i Stortinget med støtte fra Frp, Høyre og KrF.

– Det er ikke hver dag SV danner flertallet, men vi er veldig glad for å få gjennomslag for denne saken, sier SVs stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes til NTB.

Da SV torsdag kunngjorde at de ikke vil støtte Arbeiderpartiets forslag om et generelt påbud om flytevest i fritidsbåter opp til åtte meter, lanserte partiet et alternativt forslag. Det gikk blant annet ut på å påby bruk av redningsvest i båter med barn om bord. Forslaget ble umiddelbart omfavnet av regjeringspartiene Høyre og Frp, og under voteringen fredag stemte også KrF for.

SV fikk også flertall for forslaget om å be regjeringen bredt utrede tiltak for å bedre sikkerheten til sjøs.

– Regjeringen må før jul komme tilbake med en stor sikkerhet til sjøs-pakke som tar innover seg alle forhold som Sjøfartsdirektoratet har bedt politikerne vurdere. Her understreker vi at to av tiltakene mot de største årsakene til sjøulykker, altså promille og fart, styrkes, sier Fylkesnes. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere