*Nettavisen* Nyheter.

SVs nye logo skaper debatt

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

- SV kjenner seg tydeligvis trengt opp i et hjørne.

15.03.13 17:10

Sosialistisk Venstreparti står ifølge partiledelsen foran sin viktigste valgkamp noensinne og presenterte seg med ny logo på landsmøtet i Lillestrøm. På sosiale medier ble den nye logoen ivrig diskutert fredag.

En politisk motstander som Sveinung Rotevatn i Unge Venstre kommenterte SV-logoen slik på Twitter:

«SV kjenner seg tydeligvis trengt opp i eit hjørne, og tek konsekvensen med flunkande ny logo».

Varseltrekant
«Neppe tilfeldig at SV har valgt en varseltrekant til ny logo», tvitrer en annen.

«Den nye logoen til SV ser virkelig ikke bra ut. "SV" er klemt oppe i et hjørne. Men det beskriver kanskje situasjonen til partiet», lyder en av kommentarene.

Noen tar det tyngre enn andre: «Kommer til å gråte meg i søvn ved tanken på SVs nye logo», skriver @sgtplasteictramp.

«De vil nok satse på markedsliberalisme nå. Snu logoen så vises et hemmelig budskap», skriver en vittig tunge i Nettavisens kommentarfelt.

Rødt og grønt
Men det er også positive kommentarer: «Grattis med ny flott logo», skriver Torbjørn Urfjell, mens Ingvild Skogvold skriver: «Tøff ny logo».

Den nye logoen viser bokstavene «S» og «V» i henholdsvis rødt og grønt plassert i en en trekant og i noen varianter på en rød bakgrunn.

Bommet med gauksyre
Partienes logoer er ofte et tema mange har meninger om. I 2010 kom det fram at Senterpartiets logo ikke var en påstått lykkebringende firkløver, men gauksyre, en plante som ifølge botanikerne «trives best i skyggen». I fjor valgte Sp å forandre logoen igjen.

HTML EMBED

Innledet om oljeboring
SV-leder Audun Lysbakken innledet partiets landsmøte fredag med å snakke seg varm om motstanden mot oljeboring i nord.

Les mer og se web-tv direkte fra SVs landsmøte her

- Oljetilhengerne forsøker med jevne mellomrom å fremstille motstanderne som kaffe latte-drikkende søringer som vil stå i veien for utviklingen i nord. Det gjør meg forbannet. Ikke fordi jeg framstilles som en kaffe latte-drikkende søring, for det er jeg jo. Men de fremstiller Nord-Norge som et slags u-land uten ideer, som må reddes av oljeindustrien, sa SV-lederen og hamret inn sitt budskap:

- Dette er ikke redningen for et Nord-Norge i krise, men en trussel mot et Nord-Norge fullt av muligheter.

Lysbakken var innom flere hjertesaker i sin tale, blant annet mer rettferdighet og mindre strenghet i asylpolitikken, motstanden mot EØS-avtalen og SVs nei til skattekutt for «den styrtrike sutreklassen».

Store utfordringer
SV er et parti som har store utfordringer etter åtte år med regjeringsmakt, og nå mobiliserer de for fullt fram mot valget 9. september.

- Dette blir den viktigste valgkampen i SVs historie, sa Lysbakken.

På en meningsmåling Norstat har gjennomført for NRK var det klart blått flertall denne uken med 102 mandater og flertall for Høyre og Frp på Stortinget. På denne målingen går SV tilbake med 1,6 prosentpoeng og får en oppslutning på 3,9 prosent.

Følg tvitringen om og fra SV-landsmøtet her:

HTML EMBED
new TWTR.Widget({ version: 2, type: 'search', search: 'SVLM', interval: 6000, title: 'SVs landsmøte', subject: 'Følg tvitringen om #SVLM', width: 575, height: 480, theme: { shell: { background: '#8ec1da', color: '#ffffff' }, tweets: { background: '#ffffff', color: '#444444', links: '#1985b5' } }, features: { scrollbar: false, loop: true, live: true, hashtags: true, timestamp: true, avatars: true, toptweets: true, behavior: 'default' }}).render().start();

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.