RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SVs velgere vil ha Munch-museet på Tøyen

Foto: Hav eiendom AS (Hav Eiendom AS)
Sist oppdatert:
Velgerne er uenige med SVs avgjørelse.

SV ble tirsdag enig med byrådet i Oslo om Munch-museum i Bjørvika, men partiets egne velgere er uenig. De ønsker nytt museum på Tøyen.

I målingen som er gjort i midten av mai, riktignok på oppdrag av Arbeiderpartiet som er stor motstander av Bjørvika-museet, svarer 52 prosent av SVs velgere at de vil ha nytt Munch-museum på Tøyen, skriver Klassekampen. Bare 24 prosent av SVs velgere sier ja til omstridte Lambda.

Marianne Borgen som er leder av SVs gruppestyre, måtte hele tirsdag forsvare partiets snuoperasjon og støtte til byrådet. Hun gjentar at hun håper velgerne ser hvilken verdi den varslede opprustningen av Tøyen har for bydelen, og at dette var årsaken til kompromisset.

– Før vi inngikk denne avtalen, var hele situasjonen fastlåst. Ikke fikk vi ivaretatt Munchs kunst, og ikke fikk vi gjort noe med Tøyen. Det har vært en politisk bakevje. Det viktigste er å få løst disse dilemmaene. Noen er helt sikkert sure for at vi går for Lambda, men vi har vært villige til å gå inn i dette kompromisset, sier hun.

SV gikk inn for Lambda i forrige bystyreperiode i 2011, før man deretter gikk til valg på nytt Munch-museum på Tøyen. Nå snur partiet enda en gang. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere