RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sylvia med nytt røykeforbud

Sist oppdatert:
Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad vurderer å gjøre det forbudt å stille ut røyk og snus i butikker og kiosker.

- Vi vurderer nå om tobakk bør være mindre synlig enn det er i dag, slik at man må spørre etter det hvis man vil kjøpe det. Dette er innført på Island og i Thailand. Det er noe vi ønsker å vurdere for å se om det reduserer røykingen blant ungdom. Det er som med potetgull og cola. Når det er plassert nær kassen kommer man på at man har lyst på det mens man står i kø, sier Brustad (Ap) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Onsdag offentliggjør hun regjeringens nye tobakksstrategi.

For å hindre at ungdom begynner å røyke vil Brustad videre satse på informasjon i skolen om skadevirkningene ved røyking. Brustad ønsker også at skolene skal være helt røykfrie arenaer. De videregående skolene kan i dag selv bestemme om de vil tillate røyking i skolegården. Men helseministeren vil foreløpig ikke innføre noe røykeforbud her.

I dag røyker rundt 25 prosent av den norske befolkningen daglig. Brustads visjon i den nye tobakksstrategien er at andelen røykere skal ha gått ned til 20 prosent i 2010. I dag røyker 24 prosent av ungdommene i aldersgruppen 16-24 år. Brustads mål her er en halvering i løpet av 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere