RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tajik: - Anundsen gir blaffen i norsk politisk kutyme


REAGERER: Arbeiderpartiets justispolitiske talskvinne, Hadia Tajik, kaller justisminister Anders Anundsens video et propaganda-prosjekt.
REAGERER: Arbeiderpartiets justispolitiske talskvinne, Hadia Tajik, kaller justisminister Anders Anundsens video et propaganda-prosjekt. Foto: Skjermdump/Nettavisen
Sist oppdatert:
- Jeg forstår at han har et behov for å snakke uavbrutt, sier Ap-nestleder Hadia Tajik om justisministerens skrytevideo.

Arbeiderpartiets nestleder og leder av justiskomiteen på Stortinget, Hadia Tajik, kaller justisminister Anders Anundsens (Frp) informasjonsvideo om justissektoren et propaganda-prosjekt som vitner om usedvanlig dårlig vurderingsevne.

- Forstår du Anundsens frustrasjon når det gjelder pressens dekning av justissektoren og behovet hans for å lage en informasjonsvideo som dette?

Les også: Per Sandberg fnyser av Korea-kritikk av justisisministeren

- Ja, jeg forstår at han har et behov for å snakke uavbrutt. Han har tidligere gjort seg utilgjengelig for pressen og stiller sjelden i debatter. Spesielt påfallende var det i saken om lengeværende asylbarn. Men hele dette propaganda-prosjektet vitner først og fremst om usedvanlig dårlige vurderingsevne, sier Tajik i et epost-svar til Nettavisen.

Les også: - Ser media desperat prøver å ta igjen

Intervjuer underordnede

I den 30 minutter lange videoen justisministeren har fått laget, går han selv inn i rollen som intervjuer og snakker med blant andre leder av Beredskapstroppen, assisterende fengselsleder og assisterende sjef ved Politiets utlendingsenhet om regjeringens satsinger. Lederne uttrykker stor tilfredshet med bevilgningene de er blitt til del.

- Dårlig skjult kritikk av den frie presse

- Er det et artig PR-påfunn eller går justisministeren over noen grenser her?

- Denne videoen er ren egenreklame. Det er samtidig en dårlig skjult kritikk av den frie presse, der tjenestepersoner er brukt for å legitimere et politisk budskap. I tillegg er den produsert slik at utgivelsen sammenfaller i tid med valgkampen. Å lage denne videoen, på denne måten, med departementets penger, er uttrykk for svært dårlig vurderingsevne, mener Tajik og fortsetter:

- Å be tjenestepersoner stille i en slik video vitner om at justisministeren enten ikke skjønner, eller gir blaffen i norsk politisk kutyme. Dette er personer som står til tjeneste for landet, under skiftende regjeringer, sier hun.

Les også: Anundsen-video kostet 50.000 kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere