RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taper på bil-retrett

Sist oppdatert:
Etter massiv kritikk leverer Jens og co de dyre firmabilene tilbake. Det taper staten penger på.

Regjeringens firmabilordning har ifølge regjeringen selv trukket fokuset vekk fra regjeringens politiske arbeid, og skapt «unødig uklarhet».

God ordning for staten
Ifølge VG er det SV-leder Kristin Halvorsen som har presset statsministeren til å levere tilbake Cooper’n sin. Stoltenberg må parkere bilen, men det tjener staten lite på.

- Når staten kjøper en firmabil til en av sine ansatte er det som regel god butikk for staten selv, sier redaktør Rune Pedersen i Pengeforlaget.

- Når man kjøper en bil som dette går jo halvparten av pengene tilbake til staten i avgifter. Når staten så selger bilen igjen etter tre år, vil de kanskje få rundt 60 prosent av den totale kjøpesummen tilbake, forklarer Pedersen.

Mer i skatt
Staten må selv betale driftsutgiftene på bilen, men firmabilskatten fra Stoltenberg fører til at også dette regnestykket godt kan gå i pluss for staten.

- Denne bilen ville gitt Stoltenberg rundt 40.000 kroner i firmabilskatt. På en ny bil som dette, skal det mye til for at driftsutgiftene blir så store, sier Pedersen.

Tenkte ikke på økonomi
Informasjonssjef Øivind Østang ved Statsministerens kontor sier at avgjørelsen om å avslutte firmabilordningen ikke ble tatt ut fra et økonomisk perspektiv.

- Som vi skriver i pressemeldingen avvikles ordningen fordi den har trukket fokuset vekk fra regjeringens politiske arbeid, og skap unødig uklarhet, sier Østang.

- Så at staten taper penger på avviklingen har ikke vært et tema?

- Den økonomiske vurderingen har ikke spilt noen viktig rolle, svarer Østang.

Torsdag ettermiddag er det gjort avtale om tilbakelevering av Stoltenbergs bil til forhandleren uten omkostninger for staten. Hva som skjer med bilene til Åslaug Haga og Odd Roger Enoksen er ennå usikkert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere