RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terror-griller Støre

Sist oppdatert:
Opposisjonen vil sette Jonas Gahr Støre under kryssild om Kabul-angrepet når han møter i Stortinget torsdag ettermiddag.

Utenriksministeren møter for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité og for å forklare seg om angrepet mot Serena hotell i Kabul.

TV 2 Sumo: Følg høringen her fra klokka 16.15.

Journalist drept
Angrepet mot hotellet kostet åtte mennesker livet, blant dem Dagbladets journalist Carsten Thomassen. Utenriksdepartementet-ansatt Bjørn Svenungsen ble skutt i angrepet, men overlevde. Han ble evakuert vesentlig senere enn Thomassen.

- Vi forventer å få svar på en rekke spørsmål, blant annet hvorfor det tok så lang tid å få Carsten på sykehus, sier saksordfører Ola T. Lånke (KrF) til Nettavisen.

En del av høringen blir lukket for pressen. Det er fordi det er en del materiale i denne saken som er gradert. Støre vil forklare seg for komiteen ved både åpningen og på slutten. Det er høringens siste del som vil bli lukket for pressen.

Krever svar
Støre vil blant annet bli spurt om klare motsetninger i departementenes svar til Stortinget om angrepet. I redegjørelsen kommer det fram ulike opplysninger om blant annet om kriseleder og ambassadør Jan Erik Leikvangs rolle.

Lånke sier at komiteen også vil spørre om hvorfor ikke utenriksdepartementet i større grad tok hensyn til at de besøkte et land med krigshandlinger.

- Vi vil blant annet spørre om i hvilken grad de tok trusselen som kom dagen før på alvor, og hvordan det kunne ha seg at angriperne kom seg inn på hotellet, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere