RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thommessen stiller ikke til gjenvalg

Sist oppdatert:
Olaf Thommessen stiller ikke til gjengvalg som nestleder i Venstre - og trekker seg som leder av morens minnefond.

- Jeg ga valgkomiteen signaler om dette på møte 12. oktober, uttaler Thommessen i en pressemelding.

Fristen for å gi valgkomiteen endelig svar er mandag 5. november.

- Gitt situasjonen de siste dagene synes jeg det var nødvendig å si dette nå, sier Thommessen.

- For omfattende å skjøtte
Tidligere fredag ble det kjent at Thommessen tar permisjon som nestleder i Venstre etter avsløringen om at han har lånt penger fra morens minnefond. Deler av pengene ble brukt til å betale restskatt.

- Helt uavhengig av de siste dagenes begivenheter er kombinasjonen av rollene som nestleder for Venstre på deltid, bystyrerepresentant i Oslo, sivilt arbeid og småbarnspappa for omfattende til å kunne skjøttes på en forsvarlig måte. Derfor har jeg i ettermiddag varslet valgkomiteen om at jeg ikke stiller til gjenvalg som nestleder, forklarer Thommessen i pressemeldingen.

Trekker seg fra fondet
Venstre-nestlederen sier han også har trukket seg som leder av Annette Thommessens minnefond. Den nye lederen for fondet er advokat Nils H. Thommessen.

- Jeg ber om forståelse for at jeg ikke kommer til å kommentere disse forholdene ut over denne uttalelsen, sier han.

Det var torsdag at det ble kjent at Venstres nestleder hadde lånt 73.557 kroner fra morens minnefond i fjor, og at deler av pengene ble brukt til å betale restskatt.

Torsdag kveld åpnet Stiftelsestilsynet en tilsynssak mot Thommessen.

- Gjort en fantastisk jobb
Nils H. Thommessen forteller til Kanal 24 hvorfor Olaf trekker seg som leder for minnefondet:

- Årsaken til at Olav velger å trekke seg som leder av min mors minnefond, det er at det nå er opprettet en tilsynssak fra stiftelsestilsynet. Og han føler det da ikke er riktig at han skal fronte fondet i forhold til dette i den perioden stiftelsestilsynet vurderer de formaliafeil som har vært foretatt i stiftelsen, sier han.

- Hvordan ser dere som familie på det som har skjedd?

- Vi mener at Olaf har gjort en fantastisk jobb med å bygge opp minnefondet. Uten Olaf ville ikke dette minnefondet eksistert, og i hvert fall ikke eksistert i det omfanget det gjør i dag, sier Thommessen, og fortsetter:

- Så er det slik at dette fondet, i likhet med en del andre fond, har vært i en situasjon hvor det er blitt gjort en del formaliabrudd i forhold til registrering av styremedlemmer og den typen ting. Det vil nå bli brakt i orden med det første, sier han.

- Var ikke klar over reglene
Thommessen sier at Venstre-nestlederen ikke var klar over reglene.

- Når det gjelder de økonomiske sidene av saken så er det også basert på, som jeg har sagt tidligere, at Olaf ikke var klar over de reglene som gjelder og han har selv ordnet opp i dette, og selv tatt det opp med tilsynet, sier han.

- Hva tenker du om de dimensjoner saken har fått?

- Jeg synes det er ganske store dimensjoner, men nå får vi forholde oss til fondet og minnefondets formål fremover og fokusere på det som er riktig, sier advokaten til Kanal 24.

- Hvordan har Olaf det nå?

- Olaf han tar dette alvorlig og seriøst. Men dette er jo fra hans side allerede avklarte forhold. Som sagt så er det ikke noen mellomverner mellom fondet og Olaf per i dag, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere