Thorkildsen slår alarm om barneprofitt

REAGERER: Tidligere SV-topp og barneminister Inga Marte Thorkildsen reagerer på profitten som hentes ut av barnevernstjenester.

REAGERER: Tidligere SV-topp og barneminister Inga Marte Thorkildsen reagerer på profitten som hentes ut av barnevernstjenester. Foto: Aas, Erlend (Scanpix)

- Skaper utrygghet for barn og ansattte, sier den tidligere barneministeren.

Kommersielle aktører innen barnevern hadde et resultat før skatt på til sammen 138 millioner kroner i 2013.

Det viser en gjennomgang avisa Klassekampen og Aftenposten har foretatt. Nå går tidligere barneminister Inga Marte Thorkildsen ut og advarer. Hun frykter at profittmulighetene kan undergrave målet - å hjelpe vanskeligstilte barn.

- Det gjør noe med menneskesynet når barn blir inntektskilder. Man kan komme i situasjoner der man spør om barna er lønnsomme i stedet for hvordan man best kan hjelpe dem. I tillegg skaper anbud utrygghet for barn og ansatte, sier Thorkildsen til Klassekampen.

Hun sier at de rødgrønne i sin tid prioriterte ideelle aktører foran kommersielle og la vekt på lønns- og arbeidsvilkår i anbudsrundene. Samtidig som hun understreker at mange kommersielle barnevernsselskaper gjør en god jobb, hevder hun ansatte i private selskaper må jobbe langt mer en sine kolleger i det offentlige barnevernet og at det gir grunnlag for økt profitt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.