RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorkildsen slår alarm om barneprofitt

REAGERER: Tidligere SV-topp og barneminister Inga Marte Thorkildsen reagerer på profitten som hentes ut av barnevernstjenester.
REAGERER: Tidligere SV-topp og barneminister Inga Marte Thorkildsen reagerer på profitten som hentes ut av barnevernstjenester. Foto: Aas, Erlend (Scanpix)
- Skaper utrygghet for barn og ansattte, sier den tidligere barneministeren.

Kommersielle aktører innen barnevern hadde et resultat før skatt på til sammen 138 millioner kroner i 2013.

Det viser en gjennomgang avisa Klassekampen og Aftenposten har foretatt. Nå går tidligere barneminister Inga Marte Thorkildsen ut og advarer. Hun frykter at profittmulighetene kan undergrave målet - å hjelpe vanskeligstilte barn.

- Det gjør noe med menneskesynet når barn blir inntektskilder. Man kan komme i situasjoner der man spør om barna er lønnsomme i stedet for hvordan man best kan hjelpe dem. I tillegg skaper anbud utrygghet for barn og ansatte, sier Thorkildsen til Klassekampen.

Hun sier at de rødgrønne i sin tid prioriterte ideelle aktører foran kommersielle og la vekt på lønns- og arbeidsvilkår i anbudsrundene. Samtidig som hun understreker at mange kommersielle barnevernsselskaper gjør en god jobb, hevder hun ansatte i private selskaper må jobbe langt mer en sine kolleger i det offentlige barnevernet og at det gir grunnlag for økt profitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere